Histeria Mengamok!!

Histeria!!!! Bila cakap je pasal histeria, ape yang bermain kat fikiran korang ek? biar aku teka... hehe... sudah tentulah hostel or asrama or wut eva boarding school right?! sebab mmg daa jadi lumrah kat Malaysia nih, asrama memang dikaitkan dgn histeria n sumting yang menakutkan... btul kan... hahaha... 18 Disember 2008, Histeria mula MENGAMOK!! hehe.. bukannye mengamuk ape, tapi mula disiarkan di pagawam pada tarikh tuh..~! Aku n membe2 lame sekolah dlu (SMK bandar baru bangi) mmg daa lame merancang nk gi hanging out ramai kat mid tyme tarikh tuh... yelah, daa lame xjumpe. lagipun kitorg sume daa jd penganggur SPM, so mmg xde pape nk bwat... Pagi tuh, kul 9, aku daa gi siap2 kat kaunter KTM kat UKM, beli tiket pegi balik MIDVALLEY... Okayh, daa smpi sne together with my other friends, beli tiket utk tengok histeria kul 1250 tgh hari...

Jalan punye jalan, waktu daa menunjukkan pukul 1240 tgh hari, kitorg pun bergegas ke GSC utk tgk movie histeria tuh, perasaan aku cam xde perasaan pun, sebab aku memang suke cite seram and horror... hehe.. aku mudah melupakan ape2 yang aku daa tengok or dengar. malas nk pk. tp, lain pulak citenye ngan membe2 aku yg lain, Seha, Ainaa, Fadhilah, Madihah, and Syaheeda... Sumenye daa rancang nk jerit KUAT2 tyme movie yg bakalan kitorg tengok nih!! aku daa senyum2 tengok reaksi perancangan diorg tuh... Ainaa cakap ngn kitorg sume, "nanti, aku kira 1,2,3, kite sume jerit tau..." hahaha... kelakarlaa kawan aku sorg nih...

Cite pun bermula... aku n seha dari tadi asyik makan popcorn yang dipegang oleh aku sendiri... Mulenye agak borink laaa... Citer ni senanye berkenaan dengan sekumpulan pelajar perempuan yang dianggotai oleh 6 org semuanya... huhu... Budak2 perempuan nih, suke main2 pasal bende2 hantu nih... diorang penah gi kat 1 busut, and bace mentera yang memuja hantu raye... tapi, mentera tuh diorg anggap x menjadi walhal ia menjd dan merubah kehidupan mereka di asrama tersebut..!! seram kowtt... haha... ape2 pun, cite nih mmg agak besh, tp xbesh sgt pun senanye..!~ best untuk menjerit jelaa... hehe.. papepun, aku enjoy... lg enjoy bile tengok lesbian tuh, haha!! ade ke Zeta(dlm movie) try nk kiss scha al-yahya(alissa dlm movie) tetibe je sbb die suke ngan alissa,tp alissa xberminat pun... nasib baik die cepat2 palingkan muke die dari zeta...haha..!! menggelikan..! and bile si alissa nih, peluk bf die, rizz, si zeta nih wat muke jealous! hahaha.... mcm xde org len ko nk suke.!!~~!

Learning Point - mmg agak banyak pasal persahabatan laaa... mmg besh laa bile nk dikupas balik... Si alissa nih, mmg sedaya upaya nk selamatkan si Murni, kawan die dari kene bunuh ngn hantu raye yang diorg panggil gune mentera tuh... Mase si Murni daa sedar dr histeria dier, lagi sedih... die terpakse tengok Alissa kawan baek die, bergelut ngan hantu raye tuh dibunuh kat dlm keta... Ahhh... sedih gak arr tengok! hurrmm, overall not bad at all. I'll give 3 stars from 5! see that movie yah!

2 kumat-kamit mentera:

rifky alfazirah (: Wednesday, December 24, 2008  

eh eh, nak tengok histeria jugak . ni tak adil ni . (:

LiYAnA sYAmiMy ♥ Thursday, January 01, 2009  

Confirm sampai bile2.. aku xkan tgk cite tu..
wei.. lain kali tgk la cite klaka