terlalu pahit untuk dinyatakan...

Assalamu'alaikum... Sebenarnye... daa lame daa ak nk gtau korg sume pasal hal nih.. herrm... tp, aku kne take time gak utk menyatakan kebenaran nih... Maaf kepada semua org yg mendapat maklumat yg salah sebelum ini... Aku benar2 minta maaf... Seriously, aku tersepit sgt2 di antare 2 keadaan...

Program Khas MARA-Uniten hanyalah merupakan program dalam negara....

Ok. at first, aku nk mintak maaf kat cikgu nasrun n ustazah... Herrm... sbb arituh, sye ckp nih program luar negare kat cikgu n ustazah... Minta maaf byk2...

And secondly kat roomate aku kat mrsm muar dlu(nisah,inez, and mira)... Sorry... Ni sebenarnye semua salah faham...

And thirdly, kat semua kwn2 aku, xkire laa di mane korg berade yg dpt maklumat yg salah nih.. Aku mintak maaf sgt2... Seriously, xsangke gylerr...

Mmg, mse isi borg dlu, program nih disenaraikan dalam program luar negare... xcaye, cube tanye budak2 calon spc yg len... Sbb mummy yg briefing kt kitorg dlu sblum isi borg. So, aku dgn penuh rase pengharapannye... Isilaa borg spc mohon uniten... aku harap2 sgt dpt.. so, xyah laa nk pk2 pasal spm lg an...

Then, bile daa dpt surat offer, rupenye program nih, merupakan program 1 yr foundation in engineering, then trus amik degree kat uniten je about 4 years... Sukar... Sukar sgt nk buat keputusan nih... Even, mse daa daftar tuh pun, aku still terpk2 btul ke pilihan yg aku buat nih?? arghh.. seksa hidup dibuatnye...

Aku harap korang fhm situasi aku yg aku terpakse hadapi.... Aku ade plan, family aku pun setuju ngn plan aku nih.. Klu result spm aku bagus, aku akn try mintak scholar lain selain dr MARA utk gi melanjutkan pelajaran kat luar negara... Insya-ALLAH... Amin...

Doa2kanlaa spm kite straight A1 hendaknye... Amin...

Korg rase? btul ke plan yg aku wat nih... Klu korg jd aku, adekah korg lepaskan je peluang keemasan ditaja oleh MARA?? mmg sume kos perbelanjaan die yg tanggung...

So, itu jelaa plan aku skg nih.. Doakan aku spnjg berade kat uniten nih... Aku tau dalam kepahitan melalui ranjau kehidupan, pasti ade hikmah di sebaliknya... Aku yakin dgn janji ALLAH.


~ From, Fawa 09~

2 kumat-kamit mentera:

NurAreefah Wednesday, January 28, 2009  

hurm, aku rase ko continue jela dengan mara kat dalam ni..tapi kalo ko nak sangat blaja kat luar sane, n ko yakin leh dapat yg lbeh baik, try it.. solat istikharah la ye.. minta pertunjukNya

LiYAnA sYAmiMy ♥ Tuesday, February 03, 2009  

oo. yeke? mungkin semua yg berlaku tu ade hikmahnyer.... tunggu dn lihat lah.. percaya padaNya.