..: P.U mRsM MuAr :..

Assalamu'alaikum, korang nk dgr satu kisah x? hahaa... teringat balik zaman mude2 remaja dlu... Asal ade P.U je, mesti kitorg mengeluh....

Pernah ade skali tuh, bwp(bdn wakil pljr) bg pengumuman kate ade P.U ptg tuh, aku terus ckp...

"Weyh, kawan2 sleeping tyme babe...."

Berderai tawa kami semua bile aku memecahkan suasane makan kat dewan selera(tp kat meja kitorg jelaa)... haha...~

Korg nih tau ke x P.U tuh ape??? haha... bace je ek... tp xtau... ala ciannye... P.U tuh perhimpunan umum, biasenye diadakan 2 kali dlm sebulan kat mrsm muar...ye ke?xsilap aku laa... slalunye buat waktu petang... kul 3-5 ptg kew...

Perghh, pengisian P.U tuh camne ek? Best laaa sgt.... Lg2 dgr ayahanda(En. Ijam bin Samin) berucap. Mmg lentok abis laa wa ckp lu... huhuu... tp, yg mne ade jwtn tuh, agak sukar ckit laa tuk tidur, sbb kne duk depan. Padan muke.!! =P

- Nilaa suasane dlm Dewan Dato' Onn [tmpt P.U] -

Kitorg mse daa form5 nih, mmg pandai gak arr wat kepale... dtg lmbt gylerr... aku tmasuk di klgn org yg lmbt x?entahlaa.. yg mne dkt dgn sc11 tuh, taulaa kot aku ni lmbt ke x.... sbb aku duk kt tepi tgkp je... so, mmg slalu kantoi tido dlu sblum msuk P.U(daa kenyang mkn tgh hari laa katekan)...

Asal ade exam je, budak2 form 5 akan bawak laa buku tuk blaja ckit2... 2 in 1 babe... belajar smbl ber P.U... Agaga.... Aku nih biasenye bwk buku +math je sng... klu bku yg bace2 cam sejarah... comfirm! xmsuk akal.. haha...

Tp, pada awalnye je laa kitorg bersgguh2 bljr... Tibe daa lebih setengah jam kew,aku pandang belakang, sume daa lentok! haha... Tapi awas, kalau ade cikgu Malik, die bawak penyembur air! So, klu die nmpk ade yg tido, die trus sembur je tanpe segan silu... kite laa yg segan nnt. =D

Tp, itulah HIKMAHNYE bebudak zaman skrg... diorg ngntuk bkn ape... tp, sbb stay up blaja malam2 smpi ke pagi... Cam classmate aku, bdk2 lelaki rmi yg suke gylerr stay up..!! kat kelas tido. tp, result gempak babe!!! waa caya laa sme babat, izham, toboy and sme waktu dgnnye...

Di kesempatan nih, aku nk mintak maaf laa kat ayahanda tersayang(En. Ijam bin Samin).... sebab slalu sgt tido tyme P.U.... tp aku tabik spring laaa ngn ayahanda, wlupun rmi yg tido... die still xputus2 bg nasihat yang baik2 kat kitorg tyme P.U... thanx ayahanda...!!!

- DDO tercinta.. -

* sorry rifky, akk cilok pic.. tetibe nmpk lak kt google an... =)

4 kumat-kamit mentera:

NurAreefah Friday, January 16, 2009  

waa~ tdo tyme uh??
mmg besh..miss that moment~

aku pun nak mintak maap kat sesap yg trasa uh coz uh la tyme tdo aku!kuikui..

tiada lg DDO..waa~

nanie-koomson Friday, January 16, 2009  

wehhh
aku pernah kene spray ngn cikgu malik!
menyirap sehhh
tapi lepas tu aku smbung je tido blik
hahaha
mmg boleh tgk ar mcm2 style tido
haha

AzRy SyaFiQah Saturday, January 17, 2009  

haha...
mle2 tu curious gak ape tu PU..
maklumlah da x skola..
haha..
time ni la ktorg akn tdo..
atau berbual..
atau siapkan keje..
tp akak pndi cover kalau tdo tuh..
best gler tdo x dggu cikgu malik..
haha

waney_yr Sunday, January 18, 2009  

haha..konfem mase tido sy!
neway..miss that school much2~