redha... alhamdulillah...

wlupun dlm kepahitan menerima takdir ini...
aku redha...
alhamdulillah... setakat itu je yg aku mampu..
mungkin ada banyak hikmah di sebaliknya...

"Allah tidak akan membebankan seseorang selain drpd kesanggupannya..."

aku yakin dgn kata2 Allah.
wlupun pada awalnya agak kecewa...
impian yg aku cita2kan tidak tercapai...
impian dr kecil... satu family tkejut dgn pengkhabaran result ku smlm...
ade juga seorg abg kumengatakan aku hanye menipu saja dgn result ku ini.
dia tidak percaye.

aku tahu.. pasti terdetik kesedihan dlm hati parentsku...
ku gagahkan jua kakiku ini longlai meneruskan pjalanan utk pulang ke rumah.
herrmm... spnjg pjalanan aku muhasabah diri...
t'lalu banyak dugaan drNya yg ditimpakn terhadapku...

sampailah suatu masa...
aku mulai sedar..~
aku bknnye seorg yg cpt putus asa..
masih jauh lg pjalanan yg perlu aku tempuh...
insya-Allah dgn azimat kekuatan ini...
akan ku teruskan perjuangan ini shgga ke titisan darah yg terakhir...
aku akn tebus balik semuanya... tidak mgkin ku ulangi kegagalan sebegini rupa lg.
insya-Allah....

My Result
4 A1 - BM, BI, PAI, MATH
3 A2 - PHYS, ADDMATH, SEJ
2 B3 - CHEM, BIO
~hnye ini yg ku mampu...mnx maaf kpd semua yg mgharapkan lebih drku...

Lukisan Alam - Hijjaz

Hidup tidak selalunya indah
Langit tak selalu cerah
Suram malam tak berbintang
Itulah lukisan alam
Begitu aturan Tuhan

Jadilah rumput nan lemah lembut
Tak luruh dipukul ribut
Bagai karang di dasar lautan
Tak terusik dilanda badai

Dalam sukar hitunglah kesyukuranmu
Dalam senang awasi kealfaanmu
Setitis derita melanda
Segunung kurniaanNya

Usah mengharapkan kesenangan
Dalam perjuangan penuh pengorbanan
Usah dendam berpanjangan
Maafkan kesalahan insan
Begitu ajaran Tuhan

Hasbiallah, Hasbunallah
HasbiRabbi jalallahu Ya Allah

Dalam diam taburkanlah baktimu
Dalam tenang buangkanlah amarahmu
Suburkanlah sifat sabar
Di dalam jiwamu itu

4 kumat-kamit mentera:

waney_yr Friday, March 13, 2009  

sabar fawa..
hhmm maybe akak x rapat ngn awk dulu kan..
awk pun x knal akak..
tp, x slh kalo akak kongsi ape yg awk rase kn?

jgn sedey..
awk dh dpt 1 nikmat yg x sume org dpt kan..
awk dh ade tmpt smbg study..
sume org tau bkn sng nk dpt tp awk dpt..
byk lg pluang lps ni..
sabar ye dik.. :)

farah wahidah Saturday, March 14, 2009  

insya-Allah.. farah akn sentiase sabar.. huhu~ =)

rifky alfazirah (: Tuesday, March 17, 2009  

fewittt . result dia cantik . (:
7A . oklah tu kak fawa .
bukan senang nak dapat 7A .
huhuhu .
apa apa pun, doakan reef ni yang ntah dapat berapa ntah utk SPM kali ni .
lagi satu, nasib baik hutang dah bayar sehari sebelum result yeee . ;)

arlina Wednesday, March 18, 2009  

ish budak nii, rasa nak tumbuk je. ceh, care describe result dpt brape mcm menyayat hati betul, rupanya tak de la teruk mana pun. anywy congrats!!!