blog aku sudah dimamah usia. begitu juga aku

assalamu'alaikum... hurrmm.. sedar x sedar... blog aku da semakin tua... da setahun sebulan da aku menaip blog nih... hee.. ;)

byk gak bende2 yg tercatat kat blog nih. dr kehidupan aku sbgi dak mrsm muar, smpi laa ke uniten sbgi student foundation ppc mara. dan begitu jugak tranformasi status ku dari single kpd im not single anymore... :)

da 18 tahun sebulan aku hidup nih, baru aku sedar.... rupenye.. kite nih sbgi manusia mmg byk tul dugaan hidup yg perlu kite tempuh... baru 18 babe... lum msuk smpi 50 lg nih... lagi laa byk dugaan yg mendatang nanti... aku akan jadi semakin MASIN, sbb bakalan makan byk garam... hhuhu.. harap2 korang phm mksud tersirat aku nih.

pesan mak aku, dugaan hidup sebagai anak dara mmg besar. dugaan datang bertubi-tubi... sume nye bergantung kepada diri kite nk kuatkan iman ke x..huhu... jage diri, hiasi peribadi selalu.. selalu laa dekatkan diri dgn-Nya supaye memperolehi ketenangan hati dan jiwa.

(sighs again and again)
cuti tgl lagi seminggu, dan ape yg perlu aku tempuh skg ialah untuk bergelar student degree.. wah... pada usia 18 da msuk degree... harapanku, ALLAH sentiasa akan memberkati setiap langkah yang aku lakukan ini... aku yakin, ALLAH x akan membebankan hamba-hambaNya selain daripada kemampuanNya sendiri. itu janji ALLAH.

kpd teman2 seperjuangan,
"jika aku jatuh bangkitkanlah...
jika aku tumbang pgg aku supaya tak tersungkur lagi...

jika aku salah betul kan lah...
jika aku melampau kau tolaklah daku supaya kembali sedar..."


kpd syazwan,

"betulkan langkahku sekiranya aku tersasar...
dan sama2 kita mencari redhaNya..."

1 kumat-kamit mentera:

ARC Saturday, November 21, 2009  

WOHA! Selamat tinggal usia di UNITEN!keh3