.: langkah penjimatan perlu diambil! :.

Assalamu'alaikum... it's been a very long time i didn't update my blog right? now, i'll update my blog after bout 2 weeks i even didn't open my own blog... so poor right? haha...

whoaaa... my new life in uniten.... so scary!! but fun, finding myself as one of the university students in a very young age like me....so, i'm not matang at ALL...!! ahaha... Even lecturer pun ade gak ckp2 belakang~ ckp kitorg nih still x biase kan lg diri hidup kat university life.. ahakss.. so funny and very disappointed huh?! herrmm... just wondering, when we will be matang ek? rase cam xlayak lgsg je nk turn 18..!~! =D

herrmmm... okies... senanye, bkn isu matang xmatang yg jd ukuran in my new post title nih.. nk ckp pasal duit... yaa... MONEY... skg nih, mmg pokai abih laaa.. ahakss.. mara pun lum bg elaun bulanan lg... maybe bln 3 bru dpt..! adoyai, bole kurus aku camnih! daa laa kne mkn sdri kat cafe...~ bkn cam dlu, gi je DS, daa ade mknn.. cume kne beratur ckit je.. then, daa boleh kenyang dgn free! ahaha... rindu gak bende2 tuh..

skg, aku kne pandai2 sdri plan duit belanje... herrmm.. aku nk hadkan sehari makan rm8 je... try to calculate it! kalau daa sebulan, adelaa dalam 240 je belanje makan aku.. herrm.. tupun kalau cukup 30 hari aku duk uniten.. aku an selalu balik... so, mmg jimat tuh boleh aje... insya-allah..

tp, tulah masalahnye... kalau daa namenye manusia, nafsu tu mmg banyak gylerr arr... herrmm, so kne laa aku slalu muhasabah diri kawal nafsu aku nih... ahaha.~

sedih gak... bile mak ayah aku kne tanggung belanje aku spnjg blum dpt elaun nih.. herrmm... cian diorg... xpe2, nanti klu daa dpt elaun, farah daa xmintak daa... semangat pun daa berkobar-kobar nk blajo betul2... insya-allah farah akan buat yang terbaik utk mak dan abah... amin...

2 kumat-kamit mentera:

NurAreefah Sunday, February 08, 2009  

wah! dak uni..huhu..

papepun, berjimat la ye..lgpun kan sekrang tgh kegawatan ekonomi..wawa~

arlina Wednesday, February 11, 2009  

untung dapat anak baik mcm awak